• Újdonság: A Medi Verde!  
  • 2008-04-14  
  • Egyedülálló újdonság a LoLaFe-től komplex téplálékkiegészítő, méhpempővel, szőlőmag kivonattal és Q10-el.

    

    
  • Ismerje meg termékeinket!  
  • 2008-04-14  
  • Ha szeretné megadni szervezetének azt ami jár neki, ismerje meg termékeinket és válassza ki az Önnek legszükségesebbet.

    

~

 Q10 Aktív - Az energia és a teljesítőképesség gyújtószikrája

Szakmai információ.pdf
 
A q10 50 éves történelme.pdf
 

 A ligetszépe iható emulzió méhpempővel, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és koenzim Q10-el, amely segít energiát nyerni a sejtekben, teljesítménynövelő hatású, erősíti a szívet, aktiválja a sejtek anyagcseréjét, segíti a méregtelenítést a kor előrehaladtával, valamint fontos a szövetek fiatalos rugalmasságának megőrzéséhez.

Biológiai óránkat nem fordíthatjuk vissza, azonban tehetünk érte, hogy teljesítőképességünket, egészségünket és épségünket életünk végéig megtartsuk, valamint, hogy megfékezzük a természetes öregedési folyamatot. Ebben segít Q10 Aktív- Az energia és a teljesítőképesség gyújtószikrája.

És miért?

Az élet alapjai a sejtek a Q10 nélkül egy sejt sem tud létezni az emberi szervezetben. A Q10 kulcsfontosságú a sejtek energiatermelésénél: befolyásolja és felgyorsítja a biokémiai reakciókat az emberi testben és ezzel egy folyamatos energiatermelést, eredményez. Testünk energiáját 95%.ban a Q10 által aktiválja. Tehát, ha túl kevés koenzim Q10 van szervezetünkben, akkor az energianyerés nem tud megfelelően működni és energiahiány fog fennállni.

 • A sejtek energiacseréje egy többfázisú folyamat. Először a táplálékon keresztül felvett fehérjék, zsírok és cukrok lépésben kisebb molekulákra bontódnak szét, majd végül oxidáció által széndioxid lesz belőle. Az eközben felszabadított energia elektronszállítóiban lesznek elmentve.

 • A következő lépésben ezen az elektronok a légzési folyamatba, az oxigénbe kerülnek, ahol ismét felszabadult energia lesz belőle. Ezt az energiát végül az ATP (ATP-adenosin-tri-foszfát) szintéziséhez használja testünk ismét, a legfontosabb energiaszállítóknak, amely fontos testünk sejtműködéséhez.

 • A fenti folyamathoz azonban rendkívül fontos a megfelelő koenzim Q10 mennyiség. A koenzim Q10 nem helyettesíthető mással.

Emellett az alapvető funkció mellett a Q10 antioxidánsként is hatásos és gondoskodik a szabad gyökök elpusztításáról testünk méregtelenítéshez. 

 • Az emberi szervezet összes sejtjében oxigén használatával kémiai reakciók folynak, amely fontos az energianyeréshez. Ha az eközben felhasznált oxigén nem lesz rögtön vízzé alakítva, akkor szabad gyökök keletkeznek.

 • Mostani életkörülményeink is - magas testi és szellemi igénybevétel, nem kiegyensúlyozott étkezés, valamint a környezeti káros anyagok – elősegíti a szabad gyökök létrejövetelét. 

 • A szabad gyökök túlzott számban való keletkezését oxidatív stressznek nevezzük. 

 • A szabad gyökök magas reakciókészséggel rendelkező részecskék, amelyek a sejtekben nem kívánatos láncreakciót okoznak, ami anyagbéli elváltozásokhoz és az érzékeny biológiai sejtszerkezetek károsodásához vezethet. A sejtek károsodása által a szabad gyökök hozzájárulnak több betegség kialakulásához, mint pl. a rák vagy szívbetegségek, és támogatják az öregedés folyamatát.

 • A koenzim Q10 antioxidánsként is hatásos és semlegesíteni tudja a szabad gyököket. Az oxigén legfeljebb 5 százalékát szabadítják fel a szabad gyökök. Azon antioxidáns rendszerek, amely alkotóeleme a koenzim Q10, méregtelenítik a károsodott oxigén gyököket, és ezzel megóvják a sejtet a pusztító láncreakciótól. Mivel a Q10 a mitochondriumokban helyileg pont ott tartózkodik, ahol az oxigén keletkezik, így a Q10 különösen jól ki tudja fejteni sejtmegóvó hatását.

A koenzim Q10 nem csak aktiválja a test energiáját és védi a sejteket a szabad gyököktől, hanem stabilizálja a sejtfalakat és biztosítja, hogy a falakon át tudjanak menni az életfontosságú anyagok, Ahhoz, hogy ez létre tudjon jönni a koenzim Q10 a sejtmembránokban helyezkedik el.

Ezen felül a Q10 egy szívcsoda, amely formába hozza az immunrendszert, növeli a szív teljesítő képességét anélkül, hogy edzenék azt, valamint könnyíti az Angina pectoris tüneteit, csökkenti a magas vérnyomást és akár meg is hosszabbíthatja az életet. Ezen kívül segít megóvni a szervezetet több egészségkárosító öregedési jelektől és csökkenti az érelmeszesedés rizikóját. 

 

 

Miért fontos a Q10 40 éves kor felett?

A kor előrehaladtával a test egyre gyorsabban veszíti el azt a képességét, hogy elő tudja állítani a Q10-et. Ezért legkésőbb 40 éves kor után étrend-kiegészítő segítségével pótolni kellene a koenzimet.

 

A „Q10 Aktív” bebizonyítja hatását a gyakorlatban is. Ez az étrend-kiegészítő, amely a megfelelő vitamin, ásványi anyag és Q10 kombinációjával pozitívan hat a testre.

A kor előrehaladtával minden fontos szervet, de leginkább a szívet érinti a Q10 mennyiségének csökkentése. Pl. egy 40 éves ember szíve 30%-al kevesebb Q10-et tartalmaz, mint egy 20 évesé. Egy 80 éves embernél 60%-al kevesebb a szív Q10 tartalma.

Az egészséges szívműködéshez elengedhetetlen a megfelelő Q10 mennyiség, mivel más szervek működését is megzavarhatja a Q10 hiánya. Kutatások bizonyítják, hogy több testi funkciót is akadályoz a Q10 akár 25%-os hiánya. Ha ez több mint 75%-ra nő, az emberi szervezet életképessége veszélyeztetett.

A kor előrehaladása mellett a szervezet erős megterhelése is hozzájárulhat a Q10 hiány kialakulásához, ami szükségessé teszi egy étrend-kiegészítő használatát.

Ilyen terhelések a következők lehetnek:

·        Erős szellemi stressz (család, munka)

·        Erős testi megterhelés (sportolói, fizikai munka)

·        Egészségtelen életmód (dohányzás, alkohol)

·     Betegségek (cukorbetegség, szívelégtelenség stb.)