• Újdonság: A Medi Verde!  
  • 2008-04-14  
  • Egyedülálló újdonság a LoLaFe-től komplex téplálékkiegészítő, méhpempővel, szőlőmag kivonattal és Q10-el.

    

    
  • Ismerje meg termékeinket!  
  • 2008-04-14  
  • Ha szeretné megadni szervezetének azt ami jár neki, ismerje meg termékeinket és válassza ki az Önnek legszükségesebbet.

    

~

Chondrosamin®  – több mozgás fájdalmak nélkül

 

 - Szakmai információ.pdf

 

 

 A Chondrosamin®  kúrát speciálisan a porcok és az ízületek megóvására fejlesztették ki. A készítményben található NCO-peptidek segíthetnek megállítani a még meglévő porcok leépülését, valamint erősíthetik azokat. Különösen az artróziában szenvedők részére fontos ez a kezelés, mivel a porcsejtek egy része már nem aktív. Így a megmaradt, ép porcsejteknek át kell vennük a teljes munkát és ezáltal ennek megfelelően jobban megterhelődnek. A kúrával megakadályozhatja a porcok leépülését, regenerálhatja a csontokat és a porcsejteket, valamint javíthatja általános közérzetét.

Porcfelépítés- és tálálás

Az artrózisban szenvedők tudják: ha elkopnak a porcok, jonnek a fájdalmak. Vagy működik ez máshogyan is?

A Chondrosamin®  különös hangsúlyt fektet az ízületi porcok felépítésére és táplálására. Ami hosszú ideig lehetetlennek és gyógyíthatatlannak tűnt, ma már nem lehetetlen. Ma már köztudott a porcok felépítésének működése és ha ezt ismerjük, azt támogatni is tudjuk.

Az NCO-peptited sikerei

Célzott táplálékfelvétel által a porcsejtek természetes regenerációs folyamaat javítható. Az ún. NCO-peptidek célzottan a porcok anyagcseréjére hatnak.

Közülük döntő szerepű a kondoitin és a glukozamin. Ezeket a hatóanyagokat enzimatikus hidrolízis által kollagénből nyerhetjük.

(hidrolízis: egy kémiai kötés szétválasztása egy vízzel történő reakció által)

A  kondoitin és a glukozamin különlegessége az aminosavak összetétele, amelyek megyegyeznek a porc szerkezetében található kollagénnel.

Ezért a kondoitin és a glukozamin az ideális forrás az ízületi porcok regenerálásához és felépítéséhez. A kor előrehaladtával a szervezet elveszíti azt a képességét, amely által a táplálékból fel tudja venni a kondroitin- illetve glukozamin-szulfátot. Ehhez még az is hozzáadódik, hogy a mai modern étrendkiegészítők nem tartalmaznak kondroitin-szulfáétot.

Egy tanulmány, amelyet az ortopéd orvos dr. Ludwig Weh a berlini ortopédkonferencián mutatott be, bizonyítja, hogy egy három hónapos kondoitin és glukozamin terápia javítja az ízületek terhelhetőségét.

A kondoitin és a glukozamin rendszeres szedése támogatja az ízületeket, csontokat és a porcokat és növeli a test aktivitását. A kondoitinben és a glukozaminban lévő anyag egy rendkívül fontos alapanyag a mozgás mechanizmusához, valamint a porcokban lévő összetevők hatóanyagainak előállításához.

A glukozamin-szulfát azon biokémiai anyagokhoz tartozik, amelyek minden csúszó felület létrehozásához, azaz az ízületekben lévő porcok, de az ízületi nedv előállításához is szükséges.

Ezek és máa hatóanyagok találhatóak meg koncentrált formában a Chondrosamin kúrában NCO-peptidekkel. Az ízületek karbantartását a napi fogyasztás által garantálja.

Különböző klinikai kutatások Amerikában és Európában egyaránt bebizonyították már a 90-es években, hogy a glukozamin-szulfát nem csak fájdalom- és duzzanatcsökkentő tulajdonsággal bír, hanem a már károsodott porc- és ínszöveteket is újra elő tudja állítani.

Egy tanulmány, amelyben Németországban, Angliában és az Egyesült Államokban összesen 389-en vettek részt, 112 térdízületi artrózisában szenvedő német betegnél bebizonyult, hogy a kondoitin és a glukozamin a térdízület fájdalmát csökkentette és javította az ízületek állapotát is.

Kisérleti- és klinikai tanulmányok bizonyítják továbbá:

 • A kondoitin és a glukozamin fogyasztása jeléntősen csökkenti az artrózisban szenvedő betegek fájdalmait
 • A kondoitin és a glukozamin szedése után az artrózisban szenvedőknek kevesebb fájdalomcsillapítóra lett szükségük
 • Az ízületek fizikai funkciói jelentősen javultak

Végeredmény: az NCO-peptidek glukozaminnal és kondroitinnel az ideális tápanyag az artrózisban szenvedőknek.

Az NCO-paptidek legfontosabb célja egyrészt a porcok felépítése, másrész a porcok leépülésének megállítása. Ezáltal az NCO-peptidek egy porcokat megóvó kezelés, amely serkenti a porcok anyagcseréjét, stabilizálja, rögzíti és erősíti a porcok szerkezetét.